Фото без опису

Незважаючи на неодноразові застереження рятувальників громадяни продовжують спалювати сміття та суху рослинність, допускають необережність у поводженні з вогнем під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах, біля торфовищ, що призводить до збільшення кількості пожеж в природних екологічних системах. Лише упродовж минулих 2-х днів на Чернігівщини виникло 8 пожежі в природних екосистемах, на загальній площі понад 20 гектарів. Причиною їх виникнення послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

Тож аби донести до свідомості громадян необхідність дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку, попередити травмування та загибель людей на пожежах рятувальники щоденно здійснюють профілактичні рейди. В ході відпрацювань населених пунктів надзвичайники проводять інструктажі з мешканцями, надають пам'ятки застережливого характеру, доводять послідовність дій у разі виникнення пожежі. Крім того, фахівці Служби порятунку "101" звертають увагу батьків слідкувати за розвагами дітей та не залишати їх без належного нагляду.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до населення з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем. Пам’ятайте, що за умов сухої погоди розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

 

А. ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівський районний сектор Управління

ДСНС України у Чернігівській області

Фото без опису