Фото без опису

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж (ВБСГ) – це ваша безпека та безпека людей, що живуть поруч.

Воно проводиться, щоб завчасно виявити витоки газу (які можуть бути неочевидними для споживачів) та запобігти  аварійним ситуаціям. Адже будь-які мережі, а тим паче газопроводи – це об’єкт підвищеної небезпеки, їх потрібно регулярно перевіряти та обслуговувати. 

 
   


Зараз в Україні запрацював новий порядок технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Зміни затвердили Міністерство енергетики та НКРЕКП. Відтепер, якщо ваш будинок не мав договору на технічне обслуговування з іншою спеціалізованою організацією, він автоматично приєднується до умов Типового договору з Чернігівською філією “Газмережі”.

 

 

Періодичність виконання робіт залежить від строку експлуатації мереж. Якщо внутрішньобудинкові мережі, використовуються менше  25 років, їх потрібно обслуговувати один раз на 5 років. Якщо вони працюють більше 25 років – раз на 3 роки. 

Граничні рівні вартості ТО встановлює НКРЕКП. У відповідності до них Оператор ГРМ виконує розрахунок вартості, враховуючи  кошторис та технічне оснащення будинку – кількість газопроводів вводів, кількість запірної арматури, діаметр газопроводів. 

Технічне обслуговування ВБСГ передбачає проведення цілого спектру робіт:

  • випробування систем на щільність;
  • технічне обслуговування систем газопостачання, запірних пристроїв, газовикористовуючого обладнання призначеного для опалення місць загального користування;
  • перевірка на герметичність з’єднань газопроводів і газового обладнання;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність.

Відсутність регулярного технічного обслуговування призводить до погіршення стану мереж, втрати надійності, безпечності та інші небажані наслідки. Відтак, Чернігівська філія «ГАЗМЕРЕЖІ» закликає усіх власників та балансоутримувачів не зволікати та забезпечити технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Від цього залежить безпека та безаварійність постачання газу до кожного споживача.

Чернігівська філія «ГАЗМЕРЕЖІ» має необхідний досвід, персонал та обладнання, виконує увесь спектр послуг, пов’язаних з обслуговуванням мереж та газових приладів, роботи будь-якого рівня складності. Орієнтовна вартість технічного обслуговування, графіки проведення та вся детальна інформація про технічне обслуговування на офіційному сайті Чернігівської «ГАЗМЕРЕЖІ»: https://cn.grmu.com.ua/

Подбайте про власну безпеку - довіряйте професіоналам!