Фото без опису

Народився 20 травня 1991 року в Ніжині. Перший клас закінчив в Ніжинській середній школі № 13. Продовжив навчання у Плосківській середній школі.  В 2008 році закінчив школу і вступив до НТУ"КПІ ім. Ігоря Сікорського" на кафедру динаміки, міцності машин та опору матеріалів механіко-машинобудівного інституту. Закінчивши у 2014 році магістратуру з відзнакою, пішов працювати в Державний науково-дослідний інститут МВС України.
З 2015 року почав працювати в ДП "НАЕК "Енергоатом"" на посаді старшого інженера (займався розрахунками міцності конструкцій атомних станцій і подовженням експлуатації атомних енергоблоків). Активно займався спортом.
З 2014 проходив вишколи і навчання в Добровольчому українському корпусі «Правий сектор». Брав участь в навчаннях Українського легіону і територіальної оборони. Активно займався військово-тактичною грою в страйкбол.
З першого дня повномасштабної війни долучився добровольцем до лав ЗСУ. Обіймав посаду інструктора з тактико-спеціальної підготовки в навчальному центрі у складі 135 обухівського батальйону територіальної оборони. У грудні долучився до штурмового підрозділу ГУР МО. Отримав позивний " Бандера". Під час виконання бойового завдання під Бахмутом 17 січня 2023 року загинув, віддавши життя за Україну.

Нагороджений посмертно  відзнакою ГУР  МОУ" За мужність при виконанні спецзавдань".

Поховано Ярослава Мариненка у с. Плоске Ніжинського району Чернігівської області 2 лютого 2023 року. 

17 листопада 2023 року на стінах Плосківського ліцею Мринської сільської ради встановлено меморіальну дошку на честь Ярослава Мариненка.

Фото без опису