Фото без опису

    29 вересня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області вилучено та знищено у встановленому порядку один вибухонебезпечний предмети артилерійський снаряд калібром 152 мм. часів минулих війн, які було виявлено напередодні місцевими жителями у лісовому масиві біля с. Лихачів (Мринська ТГ) Ніжинського району.

   До приїзду саперів місця виявлення снарядів охоронялися співробітниками Національної поліції.

   Хотілося б зазначити, що всього з початку року на території Чернігівської області вилучено та знищено 820 вибухонебезпечних предмети часів минулих війн.

Надзвичайники вкотре застерігають: що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів слід безпосередньо звертатися до Служби порятунку "101".

   Шановні громадяни! Головне управління ДСНС України у Чернігівській області попереджає, що у разі  виявлення "згадок" часів минулих війн слід бути вкрай обережними. Перше, що потрібно зробити - припинити будь-які роботи, зателефонувати за номером "101" або правоохоронців за номером телефону "102" та повідомити місце знаходження вибухонебезпечного предмета. Огородити місце знахідки і не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпати, не пересувати, не розбирати і не бити по корпусу. 

Фото без опису

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

Головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС

України у Чернігівській області