Фото без опису

   Упродовж минулого тижня (з 13.09. по 20.09.2021) вогнеборцями Чернігівщини ліквідовано 31 пожежу, із яких 2 на об’єкті, 9 у житловому секторі громадян, 2 на транспорті, 16 в природних екологічних системах та 2 інші. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню у с. Політрудня Городнянської територіальної громади Чернігівського району 1 особа отримала травми.

    У  річці Стрижень в межах м. Чернігова  виявлено тіло особи чоловічої статі.

   Також фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 4 рази залучалися до дій за призначенням у Чернігівському районі (2 рази), Новгород-Сіверському районі (1 раз) та Прилуцькому районі (1 раз). У встановленому порядку знищено 17 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: 15 артилерійських снарядів калібром  45 та 76 мм, 1 мінометну міну калібром 82 мм, та 1 ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.

    Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 9 разів залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт. 

    Не обійшлося без пожеж і на території Носівської громади а саме 16 вересня о 11:38 до Служби порятунку «101» в м. Носівка надійшло повідомлення про пожежу чотирьох господарчих споруд по вул. Гончарова в с. Підгайне (Носівська ТГ) Ніжинського району. У результаті пожежі вогнем знищено покрівлю всіх споруд та майно, пошкоджено конструктивні елементи господарчих споруд. Ймовірна причина - коротке замикання електромережі.

  У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі.

Фото без опису

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області