Упродовж минулого тижня (з 12.07.2021 по 19.07.2021) вогнеборцями ліквідовано 46 пожеж, із яких 2 - на об’єктах, 18 - у житловому секторі громадян, 2 - на транспорті, 21 - в природних екологічних система та 3 інші. Під час гасіння пожежі врятовано 1 особу. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню 1 особу травмовано.

  На водних об’єктах області потонуло 7 чоловік, серед них дві малолітні дитини.

 Також фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення 5 разів залучалися до дій за призначенням. Знищено 6 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни: 2 артилерійські снаряди калібром 45 мм та 1 калібром 76 мм, 1 мінометна міна калібром 82 мм та 2 ручні гранати Ф - 1.

  Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 24 рази залучалися для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

            Так, 15 липня на околиці с. Ведмедівка (Носівської ТГ) Ніжинського району сталася пожежа сухої трави та залишків минулорічної рослинності на відкритій території на площі близько 1,5 га.

Фото без опису   14 липня на 23 км. автотраси М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ біля с. Лихачів (Мринська ТГ) Ніжинського району сталася пожежа сухої трави на відкритій території на площі близько 0,4 га.  

Фото без описуПричинами пожежі стало необережне поводження з вогнем.

12 липня в с. Рівчак-Степанівк (Макіївської ТГ) Ніжинського району сталася пожежа не експлуатуючої господарчої будівлі. Внаслідок пожежі вогнем знищено: покрівлю; пошкоджено: стіни та майно в будівлі. Причиною пожежі ймовірно став навмисний підпал.

Фото без описуУ зв’язку з цим, рятувальники сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Пам’ятайте, лише суворе їх дотримання допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від пожеж. Слідкуйте за справністю електронагрівальних приладів та електромереж. Не допускайте паління у помешканнях, ретельно гасить недопалки й сірники. Дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час перебування на відкритих територіях, у лісопаркових зонах та поблизу торфовищ.

 

Ніжинське РУ ГУ ДСНС

України у Чернігівській області