Фото без опису   Рятувальники області постійно проводять профілактичні рейди в місцях масового відпочинку людей біля водойм. Відпочиваючим роз’яснюються основні заходи безпеки та надаються відповідні інформаційні листівки. Проте, незважаючи на постійні застереження, люди нехтують елементарними правилами безпеки, що нажаль призводить до трагічних наслідків. З початку року на водоймах області потонуло 35 осіб.

  Так, 22 липня о 12:20 з річки Дніпро біля с. Миси Ріпкинського району співробітники Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції підняли на поверхню тіло 61-річної жінки, яка за попередньою інформацією потонула вночі.

 Цього ж дня о 15:05 у Чернігові з річки Десна в межах міського пляжу "Золотий берег" співробітниками Чернігівської міської водолазно-рятувальної станції піднято на поверхню тіло 57-річного чоловіка, який потонув напередодні. Обставини трагічних випадків встановлюють правоохоронні органи.

 У зв'язку з цим, рятувальники вкотре закликають громадян бути уважними та обережними під час відпочинку біля водойм. Купайтеся тільки у спеціально відведених для цього місцях, з пологим і твердим дном. Розраховуйте свої сили і не запливайте далеко від берега. Постійно слідкуйте за поведінкою дітей та не залишайте їх без нагляду. В жодному разі не заходьте у воду після вживання спиртних напоїв.

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області