Фото без опису

Спалюючи суху рослинність - задумайтесь про можливі наслідки!

Фото без опису

Не дивлячись на постійні звернення через засоби масової інформації, профілактичні бесіди під час щоденних рейдів співробітників ДСНС та Національної поліції, розміщення інформаційних пам’яток, громадяни продовжують спалювати сміття, суху рослинність та її залишки, як на присадибних ділянках, так і відкритих територіях.

Як наслідок, щодня на Чернігівщині  виникає більше 10 пожеж, площа пройдена вогнем складає щодення 10 га, також внаслідок пожеж в екосистемах знищуються, пошкоджуються житлові будинку та господарські будівлі.

Лише завдяки оперативним діям підрозділів ДСНС, не допускається розповсюдження вогню на значні площі, як відкритих територій, так і населених пунктів, лісів, торфовищ.

Крім того, такі пожежі можуть стати причиною детонації вибухонебезпечних предметів.

Шановні громадяни! Рятувальники вкотре звертаються до вас з наполегливим проханням дотримуватись встановлених законодавством вимог, які передбачають, як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Розпалене багаття, кинутий непогашений сірник або недопалок можуть стати причиною пожежі з непередбачуваними наслідками. Дим і вогонь від таких загорянь завдають значної шкоди навколишньому середовищу та негативно впливають на стан здоров’я людей. Безпечною альтернативою спалювання є компостування або вивіз на спеціальні звалища комунальними службами. Не наражайте на небезпеку себе, оточуючих Вас людей та природу!

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області