Фото без опису

          Реформа децентралізації створила передумови для формування нової якості послуг, які отримують мешканці об’єднаних територіальних громад Ніжинського району. Забезпечити безпеку громадян, створити захищений комфортний життєвий простір – ключова функція держави і органів місцевого самоврядування. Тому створення в рамках секторальної децентралізації Центрів безпеки громадян в ОТГ - це вже зовсім нова якість безпекової послуги, доступної і наближеної до людини.

       Щоб допомогти громадам забезпечити належний рівень безпеки життєдіяльності громадян, ефективно організувати свою роботу з питань цивільного захисту, Мінрегіон спільно з ДСНС України та проектом «U-LEAD з Європою» розробили Рекомендації щодо утворення Центрів безпеки громадян.

       Головні цілі – швидке реагування та скорочення максимального часу реа-

гування на надзвичайні ситуації до 20 хвилин, підвищення культури безпеки життєдіяльності, мінімізація витрат, які несе громада через надзвичайні ситуації.

     Мінрегіон спільно з ДСНС України та проектом «U-LEAD з Європою» використали європейські стандарти та кращий досвід. Центри безпеки громадян матимуть сучасний вигляд, комфортні умови для персоналу, безбар’єрний простір, багатофункціональне середовище і, звичайно, будуть енергоефективними.

   Майбутні безпекові сервіси у перспективі об’єднають не лише Центри безпеки громадян, а й екстрену медичну допомогу, дорожні пости Нацполіції і працюватимуть в єдиній мережі цивільного захисту. Вона спиратиметься як на державні структури, Червоний хрест, так і на добровольців та волонтерів з числа мешканців ОТГ. Принцип “допомога поруч” є основним у нашій концепції безпекової політики громад. Україна проводить реформи, Україна змінюється і стає країною, де забезпечення безпеки громадян є найвищим державним пріоритетом.

 

Ніжинське районне управління
ГУ ДСНС України у Чернігівській області