Фото без опису

Упродовж минулого тижня (з 20 по 27 березня 2023 року) вогнеборцями ліквідовано 101 пожежу, з яких 16 в житловому секторі, 2 на об`єктах, 2 на транспорті, 78 в природних екологічних системах та 3 інші. Під час пожеж, внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинула 1 людина.

На водних об’єктах області потонуло 3 людини, трагічні випадки зафіксовані у Корюківському, Ніжинському та Чернігівському районах.

Протягом тижня сапери частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 16 разів залучались до дій за призначенням. У встановленому порядку вилучено та перевезено 13 вибухонебезпечних предметів часів сучасної війни (загалом з початку проведення робіт - 49365).

Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби Чернігівщини 12 разів залучались для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

Не обійшлося і без пожеж та інших подій на території Мринської територіальної громади, а саме:

- 20 березня по вул. Челюскіна, що в с. Мрин (Мринська ТГ) сталася пожежа сухої трави та залишків рослинності на відкритій території. У результаті пожежі вогнем знищено: суху траву на площі 1 га. Причиною пожежі стало - Необережне поводження з вогнем.

-  23 березня на околиці с. Киселівка (Мринська ТГ) сталася пожежа сухої трави та залишків рослинності на відкритій території. У результаті пожежі вогнем знищено: суху траву на площі 0,4 га. Причиною пожежі стало - Необережне поводження з вогнем.

- 24 березня на околиці с. Мрин (Мринська ТГ) сталася пожежа сухої трави та залишків рослинності на відкритій території. У результаті пожежі вогнем знищено: суху траву на площі 2 га. Причиною пожежі стало - Необережне поводження з вогнем.

У зв’язку з цим, рятувальники Чернігівщини вкотре звертаються до населення з наполегливим проханням не спалювати сміття й суху рослинність, дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

Фото без опису

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ

ГУ ДСНС України у Чернігівській області