Фото без опису

  21 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області вилучено та знищено у встановленому порядку один вибухонебезпечний предмети мінометну міну калібром 50 мм. часів Другої світової війни, яку було виявлено напередодні місцевими жителями на відкритій території біля с. Плоске (Мринська ТГ) Ніжинського району.

   До приїзду саперів місце виявлення снаряду охоронялось співробітниками Національної поліції.

Хотілося б зазначити, що всього з початку року на території України вилучено та знищено 87 тис. 840 вибухонебезпечних предметів, у тому числі, 1 тис. 274 авіаційні бомби.

 Надзвичайники вкотре застерігають: що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів слід безпосередньо звертатися до Служби порятунку "101".

  Шановні громадяни! Головне управління ДСНС України у Чернігівській області попереджає, що у разі  виявлення "згадок" часів минулих війн слід бути вкрай обережними. Перше, що потрібно зробити - припинити будь-які роботи, зателефонувати за номером "101" або правоохоронців за номером телефону "102" та повідомити місце знаходження вибухонебезпечного предмета. Огородити місце знахідки і не допускати до нього інших людей, особливо дітей. Не чіпати, не пересувати, не розбирати і не бити по корпусу. 

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

Головний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС

України у Чернігівській області