Фото без опису

 

  Упродовж минулої доби вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 12 пожеж, з яких 2 виникло в житловому секторі, 10 в природних екологічних системах. Загальна площа пройдена вогнем складає понад 17 га.

  31.08.2020 року о 14:07  у с. Орликівка Семенівського району через необережне поводження з вогнем невстановленої особи загорілася суха рослинність на площі 2,5 га. Поривами вітру вогонь перекинувся та знищив 7 будівель різного призначення в 5 домогосподарствах, із них 2 житлові будинки, 3 неексплуатуємі житлові будинки та 2 господарчі будівлі. До гасіння пожежі залучалися два відділення 11-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Семенівка, 2 пожежні автоцистерни і трактори з плугами від лісокористувачів.

   Також 31 серпня о 20 год. 05 хв до Служби порятунку у Носівському району надійшло повідомлення по пожежу стога сіна по вул. Гкрої Чорнобиля що в м. Носівка По прибуттю рятувальників відбувалося горіння сіна в стогу.  Ймовірною причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем особою що встановлюється.

   Також на передодні працівники пожежно-рятувального підрозділу м. Носівкка спільно з місцевою пожежною командою с. Володькова Дівиця на протязі трьох діб ліквідовували загорання торфу на площі 1,4 га неподалік с. Володькова Дівиця. 

  У зв’язку з цим, рятувальники вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

 

 

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області

Фото без опису