Фото без опису

  Рятуючись від спекотної червневої погоди, люди масово вирушили до води. Місця для купання, традиційно, обирають за принципом мізцерозташування водойми, нехтуючи при цьому безпекою. Як наслідок - численні випадки утоплень. Так, тільки за останні вихідні в Україні втопилося 24 людини, з яких троє дітей.

  Зокрема, 14 червня о 13:00 біля с. Количівка Чернігівського району з річки Десна співробітниками Чернігівської обласної водолазно-рятувальної станції піднято на поверхню тіло 28-річного мешканця обласного центру, який потонув 13 червня цього року.

  Цього ж дня о 16:25 з річки Удай біля с. Леляки Варвинського району співробітниками Прилуцької водолазно-рятувальної станції піднято на поверхню тіло 31-річного місцевого мешканця, який потонув напередодні. Причини смерті в обох випадках встановлюють правоохоронні органи.

 Найчастіше, причиною трагічних наслідків є купання у заборонених місцях, які позначаються відповідною табличкою "КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!", а також пірнання у стані алкогольного сп'яніння.

 Тож, з метою попередження загибелі людей, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил безпечної поведінки на воді!

 Пам'ятайте! Основними умовами для безпечного відпочинку є:

  • правильний вибір місця для купання; 
  • суворе дотримання правил безпеки під час плавання; 
  • постійний контроль за дітьми з боку дорослих; 
  • категоричне "НІ" алкогольним напоям, адже у стані сп'яніння люди втрачають пильність і не можуть адекватно зорієнтуватися у разі небезпечної ситуації.

 Окремо рятувальники звертається до батьків: у період літніх канікул, слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм самостійно відвідувати навіть найменші водойми!

 

Андрій ШЕЛЕСТЮК,

начальник Носівського РС Управління

ДСНС України у Чернігівській області