Фото без опису

 Носівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області інформує операторів ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, про зобов’язання щодо реєстрації потужностей, які використовуються  на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів

          Управління Держпродспоживслужби в Носівському районі нагадує, що згідно ст. 25 Закону України " Про основні принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" оператори ринку, а саме ФОП продовольчих магазинів та торгівельних павільйонів, закладів громадського харчування (кафе, барів, ресторанів, їдалень, в т.ч. господарств та підприємств), промислових підприємств та цехів, діючих та тих що планують відкриватись, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, про обов’язкову реєстрацію потужностей, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

        В разі не проведення державної реєстрації потужностей, при перевірках контролюючими органами можуть бути застосовані адміністративні заходи згідно Закону України" Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів"   відповідно до ст.64:   

2) виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, тягне за собою накладення штрафу:

на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат,                            

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат;

3) виробництво, зберігання харчових продуктів без отримання експлуатаційного дозволу, якщо обов’язковість його отримання встановлена цим Законом,  тягне за собою накладення штрафу:

на юридичних осіб - у розмірі від тридцяти до тридцяти восьми мінімальних заробітних плат;

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат.

       Державна реєстрацiя потужностей здiйснюється Управлінням Держпродспоживслужби в Носівському районі за адресою: вул. Центральна, 11, м.Носівка,Чернігівська обл.,17100, е-mail:nsv@vetmed.gov.ua ,тел.2-22-99, шляхом внесення вiдповiдної iнформацiї до реєстру на безоплатнiй основi. Потужностям у реєстрi присвоюється особистий реєстрацiйний номер шляхом  подання заяви встановленого зразку фізичною особою-підприємцем, особисто чи в електронному режимі.

Носівське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Чернігівській області